All About My Hobbies~
Thursday, 11 April 2013
Udang masak Tempoyak~
Udang masak Tempoyak~
Bahan-bahan ( 2 orang )
10 -15 ekor udang sedehana besar
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
5 biji cili padi (kalau nk pedas boleh tambah ikut kesukaan)
1 sudu makan tempoyak (klu nak lebih pekat blh tambah lagi)
Garam & serbuk perasa secukupnya
Cara-cara
Tumbuk bawang putih + bawang merah + cili padi Masukkan bahan tumbuk ke dalam air.
Biarkn mendidih. Kemudian, masukkan tempoyak,& Perasa kan.
Sesuaikn rasa dan biarkn mendidih seketika lagi
Akhir sekali, masukkan udang dan biarkn mendidih seketika dan boleh la tutup api...
Sedia untuk dihidangkan.....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment