All About My Hobbies~
Wednesday, 13 August 2014
Lapis Cheese
Kek Lapis Cheese
Bahan-bahan ( Loyang 8x8' )
10 biji kuning telur (Grade A)
6 biji putih telur (Grade A)
1 Cup gula kastor
1 1/2 Cup tepung kek (Guna Tepung Gandum pun Boleh)
1 sudu makan ovelette
100 gm air (dari peti sejuk)
250 gm Cream Cheese (Any Brand)
4 sudu makan susu pekat
3 sudu Makan Horlicks
400gm Butter (Saya Guna Buttercup)
Cara-Cara:
Pukul telur,gula dan ovelette (medium Speed) hingga kembang.
Masukkan tepung sedikit demi sedikit diiringi dengan air ais hingga habis,masukkan juga horlicks. Ketepikan
Di dalam bekas lain,pukul mentega dan susu hingga kembang.
Satukan kedua2 adunan tadi dan gaul sebati.
Kemudian Masukkan pula Cream Cheese dan gaul lagi hingga adunan rata.
Sediakan loyang yang telah dialas dengan sedikit mentega & baking paper.
Ambil sedikit adunan & Bakar. Bakar berlapis2 hingga masak...
Guna api bahagian atas sehingga lapisan habis.
Setelah siap semua lapisan barulah bakar menggunakan api atas dan bawah lebih kurang dlm 10-15 minit. *Bergantung pada suhu Oven masing-masing*
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment