All About My Hobbies~
Wednesday, 4 September 2013
Daun Labu(pucuk Labu) campur buah labu~ Masakan Sarawak by Mummy Ryan's Kitchen.
daun Labu(pucuk Labu) campur buah labu~
Masakan Sarawak by Mummy Ryan's Kitchen.
Bahan2:
daun labu (pucuk labu) secukupnya
di cuci & diramas2 hingga bersih. gosokkan sediki biar renyuk.
Buah labu secukupnya(dibuang kulit & dipotong dadu)
Bawang merah/bawang putih secukupnya**
sedikit ikan bilis**
sedikit udang kering**
cili secukupnya (ikut suka nak pedas ke tak)**
Bahan2 yang bertanda ** ditumbuk kasar/halus ikut suka
sedikit minyak untuk mennumis
Sedikit air Garam & serbuk perasa secukupnya
Panaskan minyak & tumis bahan2 yang telah ditumbuk tadi hingga naik bau. kemdian masukkan buah labu yang telah dipotong tadi bersama sedikit air. masak hingga buah labu lembut.(tambah air jika dah agak kering) Perasakan dengan sedikit garam & serbuk perasa secukupnya. bila buah labu dah lembut masukkan pula daun labu(pucuk labu) Kacau sebati & masak hingga layu.. Dah siap!..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment