Thursday, 18 October 2012

Lamb In Black Pepper & Dark Caramel Sauce~

Lamb secukupnya...
1 sudu teh black pepper
 2 sudu mkn sos tiram
 2 sudu mkn sos cili
 4 sudu mkn kicap pekat
sedikit minyak utk menumis...
 bawang putih & merah secukupnya (diblend)
 Halia secukupnya (diblend)
Garam & serbuk perasa secukupnya
panaskan kuali...
masukkan sedikit minyak utk menumis.
. masukkan bawang putih,merah & halia..tumis hingga naik bau..
 masukkan sedikit air agar tidak hangus..
 biar mendidih sekejap..masukkan sos tiram,sos cili,black pepper & kicap pekat...
gaul sebati..jgn lupa garam & serbuk perasa ye..
 Masukkan lamb yg telah di bersihkan tadi...kacau sebati,tambahkan sedikit air..
biar mendidih..
masak selama 20minit..atau hingga daging empuk..dah siap..

No comments:

Post a Comment